Cím: 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 15.
Telefon: +36-70-349-7053

Térdízületi injekciós kezelés

ÍZÜLETI PORCKOPÁS ÉS FÁJDALOM KEZELÉSE

Térdízület injekciós kezelése

TOVÁBBI INFORMÁCIÓRA VAN SZÜKSÉGE?

A térdízületet alkotó csontok felszíneit ún. hialinporc borítja, ami lehetővé teszi az ízület fájdalmatlan mozgásait és terhelését. Ez a porcfelszín az életkor előrehaladtával károsodhat, elöregedhet (elsődleges ok), vagy valamilyen egyéb okból pusztulhat (másodlagos ok, például: sérülés, törés, porckorong és/ vagy szalagszakadás, gyulladás, anyagcsere-betegségek stb.).

A porcfelszín károsodásával (porckopás, pusztulás) a térdízület harmonikus egysége megszűnik, az addig panaszmentes mozgás károsodik, fájdalmas lesz. Az ízületi mozgástartományok fokozatosan beszűkülnek, korlátozottá válnak. Későbbiekben terheléskor fokozódnak a fájdalmak, az enyhébb fájdalom periódusai egyre inkább rövidülnek, majd állandósulnak, napközben, sőt gyakran éjszaka is fennállnak. Ízületi mozgások beszűkülnek, a végtagot a beteg nem tudja terhelni. A fájdalom mértékétől függ a beteg életminősségének a változása, a betegség előrehaladtával csökken a munkavégzési képessége, járásképessége és végül önellátásra képtelenné válhat.

Ezért fontos a kiváltó okok korai felismerése és kezelése. A panaszokat, porcfelszín pusztulását, fájdalmakat lényegesen tudjuk csökkenteni az ízületbe néhány alkalommal adott hialuronsav tartalmú injekciós kezeléssel és a szájon át kúraszerűen szedhető készítményekkel elősegíthetjük a porc regenerációját, valamint ” megolajozzuk” az ízületi felszíneket, porckopást csökkenthetjük. A hialuronsav további előnye, hogy gyulladáscsökkentő hatása is van, és gátolja a porc lebontásáért felelős enzimeket.