Cím: 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 15.
Telefon: +36-70-349-7053

Drakula terápia

ARCFIATALÍTÁS SAJÁT VÉRSZÉRUMMAL

Drakula terápia

TOVÁBBI INFORMÁCIÓRA VAN SZÜKSÉGE?

Mi a Drakula-terápia?

Egy forradalmian új módszer, amely saját vérszérum felhasználásával történő arcfiatalítás. Nevezik vámpírterápiának is, de a hivatalos elnevezése a PRP (platelet rich plazma) kezelés. A PRP-t már sok éve alkalmazzák széles körben: plasztikai sebészet, ortopédia. fogászat, implantátumok.

A plazma a vér folyadék összetevője, tartalmaz vérlemezkéket, fehérvérsejteket, őssejteket, elektrolitokat, enzimeket, hormonokat, tápanyagokat stb. A PRP az emberi vérlemezkék olyan koncentrációja. amely a plazmában koncentráltan (1000000 vérlemezke/mm3) van jelen. A PRP-ben növekedési faktorok, fehérjék is megtalálhatóak, melyek a sebgyógyuláshoz szükségesek, sejttapasztó molekulák pl. fibrin, fibronektin, vitronectin.

Hogyan történik a Drakula terápia?

Plazmát vénás vér levételével, a páciens karjából egyszerű eljárással nyerünk, majd centrifugálással a plazmát, vérlemezkéket, őssejteket és a vörösvértesteket választjuk szét. Ezután olyan eljárásoknak vetjük alá, mely során kinyerjük a PRP-t, amelyet közvetlenül a páciens bőrébe jutattunk. A kezelés előtt az arcbőrre érzéstelenítő krémet alkalmazunk, hogy a kezelés kellemetlenségeit a minimálisra csökkentsük. Miután a bőr alá fecskendeztük, az anyagok beindítják a normál gyógyulási, regenerációs folyamatokat.Ennek következtében beindul az új kollagén termelés, tartós szövet regenerálódás jön létre. A kezelés biztonságos, mivel a páciens saját vérét használjuk fel, nem kell tartani allergiától és átadható fertőző betegségektől. Nincs kilökődési kockázat sem.

A Drakula terápia nem alkalmazható:

  • vérlemezke betegségek, ill. alacsony thrombocyta szám esetén
  • hypofibrinogenaemia
  • autoimmun betegségek
  • rosszindulatú betegségek
  • sepsis, fertőzések
  • krónikus májbetegségek
  • véralvadásgátló kezelés
  • terhesség esetén

Tanácsok a Drakula terápia előtt:

A kezelés előtt és után egy hétig érdemes magas dózisú C-vitamint vagy multivitamint szedni. Érdemes beszerezni egy jó minőségű antioxidánsokban gazdag krémet, amely szintén fokozza a hatást.

Már egy kezelés is javítja a bőr állagát és a bőrfiatalító hatású, de több kezelés növeli a hatékonyságot. Fél éven belül 3 kezelésnél nem alkalmazunk többet, az első kezelés után egy hónap múlva következhet a második kezelés.