Cím: 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 15.
Telefon: +36-70-349-7053

Vírusos szemölcs kezelése

SZEMÖLCSÖK ELTÁVOLÍTÁSA LÉZERREL, SEBÉSZETI ÚTON, FAGYASZTÁSSAL

Vírusos szemölcs eltávolítás

TOVÁBBI INFORMÁCIÓRA VAN SZÜKSÉGE?

Leggyakoribb típusa az általában a kézen és lábon előforduló közönséges szemölcs (verruca vulgaris).Előfordulhat egyesével, vagy csoportosan, megjelenése bőrszínű, érdes tapintatú dudor. Kórokozója a human papilloma vírusok közé tartozik. Kezdetben nem okoz panaszt, azonban ha kezelés nélkül hagyják, megnőhet, elszaporodhat. Megjelenése függ az immunrendszer állapotától is, vannak akik hajlamosak nagyszámú szemölcs megjelenésére. A talpon lévő szemölcs fájdalmassá válhat, megnehezítheti a járást is a nyomásérzékenység miatt. Fertőző betegség, el lehet kapni pl. sportoláskor, uszodában  közös öltöző, zuhanyzó használatakor. Lappangási ideje hosszú lehet, akár hónapokig is eltarthat.

Vírusos szemölcsök (condyloma) a nemi szerveken is előfordulhatnak. A HPV vírusok okozzák, a magas rizikójú vírusok nőkön fokozhatják a méhnyakrák kialakulásának a veszélyét.

Alaposszemölcs (verruca plana juvenilis)főleg fiatal felnőttek, gyerekeken megjelenő, alig észrevehető lapos bőrszínű növedékek, melyek nehezen múlnak el. Főleg az arcon, kézháton fordul elő.

Az uszodaszemölcs (molluscum contagiosum)főleg gyermekek betegsége. Bármely testrészen előfordulhat, bőrből kiemelkedő, behúzott közepű elváltozás, mely könnyen elszaporodik.

A szemölcsök kezelhetőek ecseteléssel, fagyasztással, helyi érzéstelenítésben ,,kanalas” módszerrel, vagy lézeres úton történő eltávolítással.

Fontos, hogy a szemölcsök időben legyenek kezelve, hogy terjedésüket, mások megfertőzését  megakadályozzuk.