Cím: 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 15.
Telefon: +36-70-349-7053

Anyajegy vizsgálat, eltávolítás

ELŐZZE MEG A KOMOLYABB PROBLÉMÁT!

Anyajegy vizsgálat, eltávolítás

TOVÁBBI INFORMÁCIÓRA VAN SZÜKSÉGE?

Anyajegy vizsgálat, eltávolítás, szövettani vizsgálattal

A melanoma előfordulása világszerte látványosan nő, ezért fontos a fényvédelemre odafigyelni, és az anyajegyeket bőrgyógyásszal megvizsgáltatni.  A bőrgyógyász dermatoszkóppal nagyobb nagyításban is megvizsgálja az anyajegyeket, és megállapítja, milyen gyakorisággal szükséges az anyajegy kontrollja.

A melanoma malignum az esetek egy részében meglévő anyajegyből indul ki, de egyéb bőrfelületeken is megjelenhet. Leggyakrabban a 40-50 éves korosztályt érinti, de ritkán fiatalabb korban, akár gyermekkorban is előfordulhat.  Nőkön leggyakrabban a végtagokon és az arcon, férfiakon a törzsön jelenik meg. Világosabb bőrtípusú egyéneken gyakoribb az előfordulása.

A legfontosabb oki tényezőnek a statisztikai adatok a gyermekkorban elszenvedett napégéseket jelölik meg, ezért kiemelten fontos feladata a bőrgyógyásznak a helyes fényvédelemre való figyelem felhívás.

Fontos a meglévő anyajegyek  és az újonnan kialakult anyajegyek számontartása, követése. A dermatoszkópos vizsgálat megkönnyíti a rosszindulatúvá fajulásra veszélyeztetett anyajegyek kiválasztását, amely így követhetővé válik. Szükség esetén a bőrgyógyász javasolhatja az atípusos, azaz rosszindulatú elváltozásra fokozottan hajlamos, vagy gyanús anyajegyek sebészi eltávolítást. Amennyiben korai állapotban történik a melanoma diagnózisa, jelentősen megnő a túlélés esélye.