Cím: 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 15.
Telefon: +36-70-349-7053

Benőtt köröm

FÁJDALMAS, GYULLADT KÖRÖMÁGY?

Benőtt köröm kezelése

TOVÁBBI INFORMÁCIÓRA VAN SZÜKSÉGE?

A benőtt köröm kiváltó oka lehet:

  • a szűk cipő viselése
  • helytelen körömvágás (két oldalon túl mélyen vágva)
  • domború, lefelé görbülő körömforma, mely örökletes is lehet
  • trauma

Mi a benőtt köröm tünete?

A körömszél duzzadt, fájdalmas, akár gennyes is lehet, vadhús is kialakulhat. A fájdalom megkeserítheti a beteg életét, korlátozza mindennapi tevékenységének elvégzésében.

Mi a benőtt köröm megoldása?

Nagyon fontos a megfelelő, kényelmes cipő viselése, és a helyes körömvágás. Gyulladás esetén alkalmazhatóak antibiotikumok és gyulladáscsökkentő kenőcsök, ezek azonban a valódi kiváltó okokat nem szüntetik meg. Egyik lehetőség a Boér-féle műtét, mely során vezetéses érzéstelenítést alkalmazunk, mely a lábujjat ellátó idegeket érzésteleníti el. Ezáltal a benőtt köröm műtéte fájdalommentesen végezhető el. Gumigyűrűvel a lábujjat vértelenítjük, majd a körömlemez benőtt részét eltávolítjuk. Ezt követően kémiai anyagokkal roncsoljuk a növekedési zónában lévő sejteket, hogy hogy a körömlemez ne oldalfelé, hanem egyenesen nőjön. A gyógyulási idő kb. 2-3 hét. Egyszerre több körömoldal műtéte is elvégezhető.

CO2 lézer alkalmazása a benőtt köröm kezelésében:

A lézernek fertőtlenítő hatása is van, mert elpusztítja a baktériumokat. Ezenkívül elzárja kis véredényeket, így vérzéscsillapító hatása is van. A lézerrel kiegészített műtétnek kisebb a kiújulási esélye a hagyományos sebészi módszerekkel szemben.